Even voorstellen…
Heleen PetersMijn naam is Heleen Peters-van Woerkens, ik ben 46 jaar oud en ik woon in Arnhem. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, die beiden handballen.
Ikzelf ben op mijn 7e begonnen met handballen bij AHV Swift. Ik heb tot mijn 30ste actief gehandbald, waarvan lange tijd in het toenmalige dames 1. Tot op de dag van vandaag ben ik (buiten)lid van DFS. Ik ben altijd in meer of mindere mate betrokken gebleven bij de vereniging, dan wel door mijn man die vele jaren trainer/coach is geweest van het eerste herenteam, dan wel door mijn zoon die in de jeugd handbalt.

Ik ben in 1999 afgestudeerd in de neuro- & revalidatiepsychologie en sinds 2002 als GZ-psycholoog werkzaam in de Jeugdzorg. Vanuit deze rol zal ik proberen bij te dragen aan een gezond en veilig (sport-)klimaat binnen de vereniging.

Wat kunnen jullie van mij verwachten?
Je kunt altijd naar mij toekomen als er iets is dat je wilt delen of als je een vraag hebt met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag. Hierbij kun je denken aan: pestgedrag, bedreiging, machtsmisbruik, sexting, discriminatie, (seksuele) intimidatie, agressie, buitensluiting, doping, etc. Als je mij benadert, zal ik naar je luisteren en meedenken in oplossingen. Ik kan je -indien nodig- doorverwijzen naar geschikte hulp, maar soms is een luisterend oor al voldoende. Alles wat je mij vertelt, zal ik vertrouwelijk en anoniem behandelen, tenzij er sprake is van een strafbaar feit of iets waarvan ik beoordeel dat het noodzakelijk is daar hulp voor in te schakelen.

Het is belangrijk om te weten dat ik als vertrouwenspersoon niet zelf inhoudelijk de klacht zal behandelen, maar je wel de weg naar een eventuele oplossing zal proberen aan te geven.

Positie binnen DFS Arnhem
Als vertrouwenspersoon ben ik onafhankelijk en rapporteer ik aan niemand. De gesprekken met mij zijn dan ook vertrouwelijk en ik zal anoniem met jouw informatie omgaan. Het bestuur kan nooit eisen openheid van zaken te geven. In het organigram van de vereniging is te zien dat mijn positie onafhankelijk van het bestuur is vastgelegd. Op eigen titel zou ik het bestuur wel kunnen informeren over bepaalde algemene signalen die vaker naar voren komen en waarvoor actie gewenst is. Ik zal echter nooit handelen zonder toestemming van en/of overeenstemming met de betrokkene.

Hoe te bereiken?
Ik ben via de mail te bereiken op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Voor meer informatie over grensoverschrijdend gedrag, bekijk de website van het Nederlands Handbal Verbond hierover: https://www.handbal.nl/grensoverschrijdend-gedrag.

Over ons

DFS Arnhem is een sterke vereniging in Arnhem-Zuid, met een aanbod in alle leeftijdscategorieën, zowel in de prestatieve als recreatieve sfeer. DFS Arnhem is een fusievereniging ontstaan uit AHV Swift en AAC 1899.
info@dfsarnhem.nl
+31 6 1296 4365

Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?