Download het DFS Arnhem Corona protocol hier of lees hem hieronder!


DFS Arnhem Corona protocol - 5 juni 2021

Inhoud protocol
- Doel protocol
- Hoe dit te bereiken
- Algemene basisregels
- Aangepaste regels specifiek voor DFS Arnhem sportpark Rijkerswoerd
- Gezondheidscheck bij aankomst op sportaccommodatie
- Sneltesten inzetten

Doel protocol
- Veilig sporten en hierbij een zo minimaal mogelijk risico op besmetting met het coronavirus.
- Zorgen voor duidelijke richtlijnen, zodat iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt tijdens de coronapandemie. 

Hoe dit te bereiken
Inmiddels is het coronavirus al ruim een jaar onder ons en veroorzaakt het een ongekende pandemie met veel impact op sociaal, economisch en maatschappelijk terrein. Gezien deze enorme impact is het nog belangrijker dat het handballen bij DFS Arnhem zo veel mogelijk door kan gaan.
Middels dit protocol maken we heldere afspraken met elkaar, zodat iedereen kan sporten en we het risico op besmetting zo minimaal mogelijk maken. Essentieel hierbij is dat iedereen zich aan de regels houdt en dat we elkaar aanspreken als we dit per ongeluk niet doen.

In dit protocol worden diverse algemene regels beschreven die voor iedereen gelden. Dan zijn er nog een aantal situaties die specifieke maatregelen vragen. Ook deze situaties zijn uitgewerkt in dit document.

Vanuit het NHV is het verplicht een hygiënecoördinator aan te stellen die verantwoordelijk is voor het coronabeleid, het toezien op het afnemen van sneltesten war nodig en contactpersoon is van het NHV. Deze hygiënecoördinator moet geregistreerd staan in het BIG-register. Voor DFS Arnhem is dit Thijs Geurds. Thijs wordt ondersteund door de overige leden van de coronawerkgroep en diverse vrijwilligers die helpen bij het uitvoeren van dit protocol. Indien er coronagerelateerde vragen zijn kunnen die gesteld worden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Algemene basisregels
Houd je aan de coronamaatregelen van de rijksoverheid
Bij klachten (koorts, verkoudheid, hoesten, etc.): blijf thuis en laat je testen.
- Bij een besmet persoon in je huishouden, blijf thuis en bij klachten laat je testen.
- Bij een persoon in je huishouden met klachten, adviseer je huisgenoot te laten testen en blijf laagdrempelig thuis. Indien je zelf ook klachten hebt, blijf thuis en laat je testen.
- Kom zoveel mogelijk alleen naar de sportaccommodatie. Ouders/verzorgers zijn niet toegestaan bij de trainingen. Alleen afzetten en weer vertrekken.
- Kom 5 minuten voor aanvang van je training op de sportaccommodatie. Ga direct naar het veld waar jij traint. Na afloop ga je direct naar huis.
- Voor en na het sporten: houd 1,5 meter afstand, vermijd fysiek contact.
- Tijdens het sporten is contact binnen 1,5 meter toegestaan.
- Was en desinfecteer regelmatig je handen.
- Raak niet onnodig materialen of andere voorwerpen aan.
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
- Vermijd drukte
- Draag een mondkapje als je niet aan het sporten bent en wel op de sportaccommodatie bent.
- Verantwoordelijk gedrag van iedereen is vereist. Indien je dit niet naleeft, wordt je de toegang op de sportaccommodatie ontzegd.

Aangepaste regels specifiek voor DFS Arnhem en sportpark Rijkerswoerd
- Luister naar de aanwijzingen van de beheerders/coronavrijwilligers.
- Volg de looproutes die aangegeven zijn.
- Als ouder/overige huisgenoot mag je de sporter afzetten op het sportpark, maar blijf in je auto en ga je direct weer naar huis. Blijf niet onnodig lang hangen op het sportpark.
- Indien er een teamgenoot te horen krijgt dat hij/zij corona positief is, dan meldt hij/zij dit bij de trainer/coach, die dit vervolgens meldt bij de hygiëne coördinator (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Indien er <24 uur geleden samen is getraind en een teamgenoot corona positief is bevonden, mag er gedurende 5 dagen niet als team samen getraind worden. Indien er geen ‘uitbraak’ is binnen het team kunnen de trainingen na 5 dagen weer hervat worden.

Gezondheidscheck bij aankomst op sportaccommodatie
- De trainer/coach vraagt bij aankomst van zijn/haar spelers/speelsters of: 
      * Speler/speelster verkoudheidsklachten heeft?
      * Speler/speelster koorts heeft?
      * Speler/speelster benauwd is?
      * Een huisgenoot heeft met bewezen coronavirus besmetting?
  o Indien een van de vragen met JA beantwoord wordt moet de trainer zijn/haar speler/speelster direct naar huis sturen.
  o Indien alle vragen met NEE beantwoord worden, mag de speler/speelster meedoen met de training.

Sneltesten inzetten
Om nog meer risico’s op besmetting te verminderen zijn naast de basisregels, aanvullende regels en de gezondheidscheck ook sneltesten van belang. Sneltesten geven geen 100% zekerheid, maar dragen zeker bij in de totale veiligheid.
De heren 1 selectie mag in de zaal trainen indien zij gebruik maken van sneltesten. Helaas is het voor de overige teams niet mogelijk dat deze sneltesten door het NHV/DFS Arnhem geregeld kunnen worden. Voor de jeugdteams en senioren <27 jaar zijn sneltesten ook niet verplicht. Indien bovenstaande regels en afspraken goed worden nageleefd is het risico op besmetting laag en door ons als verantwoordelijk geacht. Indien individuele teams ervoor kiezen zelf gebruik te maken van sneltesten is dat natuurlijk alleen maar toe te juichen. 
MAAR BIJ KLACHTEN BLIJF JE THUIS EN LAAT JE JE TESTEN DOOR DE GGD EN NIET DOOR EEN EIGEN SNELTEST.

Over ons

DFS Arnhem is een sterke vereniging in Arnhem-Zuid, met een aanbod in alle leeftijdscategorieën, zowel in de prestatieve als recreatieve sfeer. DFS Arnhem is een fusievereniging ontstaan uit AHV Swift en AAC 1899.
info@dfsarnhem.nl
+31 6 30272942

Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?