Zaterdag 19 september start de landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie. grote clubactie logo

Ook wij doen mee en we willen natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Een lot kost €3,-, waarvan 80% (dus €2,40 per lot) direct naar onze clubkas gaat.  

Verantwoord loten verkopen 

In de week van 14 t/m 18 september zijn de verkoopboekjes weer uitgedeeld. Jeugdleden kunnen via het verkoopboekje op een verantwoorde manier loten gaan verkopen, die veilig is voor zowel de verkopers als de kopers. Zo staat op de voorzijde van het boekje een online verkooplink en QR-code, die verkopers kunnen delen of kopers op afstand kunnen scannen met hun telefoon. 

Daarnaast krijgen alle jeugdleden een persoonlijke QR-code gemaild, die online gedeeld kan worden met iedereen.

Extra inkomsten hard nodig 

We gaan er met z’n allen vol voor en hopen ons doel (€2000,-) te behalen met behulp van de steun van familie, vrienden en inwoners uit de omgeving! Juist nu kunnen we die extra steun goed gebruiken.

We wensen alle verkopers veel succes toe!
Vrijwilligers zijn binnen iedere sportvereniging van onschatbare waarde. Van bestuurslid tot barmedewerker, van trainer tot commissielid of scheidsrechter: een vereniging kan niet zonder vrijwilligers. Dat kunnen incidentele activiteiten zijn, zoals het helpen bij een toernooi, maar ook activiteiten die een wat meer structurele inzet vragen. Vaak is die structurele inzet overigens niet meer dan één of twee uurtjes per week.
 
DFS Arnhem is gestart met een nieuwe manier om haar leden meer te betrekken bij de organisatie van de vereniging door de taken beter te verdelen over meerdere handjes. Hierdoor komt niet al het werk te liggen bij slechts enkele mensen en is het voor iedereen beter in te passen naast werk en andere bezigheden.
 
Hoe hebben we dit vormgegeven?
Aan alle activiteiten zijn punten toegekend, afhankelijk van omvang, tijd, verantwoordelijkheid en frequentie. Om van start te mogen gaan in het nieuwe seizoen dient ieder team (ouders/verzorgers of de spelers zelf) een bepaald aantal punten bij elkaar te brengen. Het aantal benodigde punten dat voor het team geldt, is afhankelijk van de grootte van het team. Lid zijn van DFS Arnhem betekent dus ook meehelpen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat onze vereniging kan blijven bestaan!
 
Om een goed overzicht over al die taken te houden hebben we een vrijwilligerscoördinator in de persoon van Manon Janssen. Mocht je meer informatie zoeken over één of meerdere taken dan kun je contact met haar opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij zal ofwel zelf de vragen beantwoorden of de vraag uitzetten bij de juiste persoon binnen de vereniging.


Jeugdscheidsrechter 

Na het halen van de Handbalmasterz en wat begeleiding kunt u al snel wedstrijden tot en met de D-jeugd fluiten.


Verenigingsscheidsrechter
Hiervoor kunt u een interne opleiding volgen. U wordt dan opgeleid voor het fluiten van C, B en A jeugd wedstrijden (niet de teams die landelijk spelen).


Bondsscheidsrechter 
Opleiding bij de bond nadat u verenigingsscheidsrechter bent geworden. DFS komt daarin zeker 4 mensen tekort. Hierin is zeker een carrière mogelijk binnen het handbal wanneer u dit samen met een maatje gaat doen. Koppel fluiten heet dat.


Kassadienst Dames 1 en Heren 1
Bij de handbalavonden, op zaterdagavond als Dames 1 en Heren 1 spelen. Van een kwartier voor de 1e wedstrijd, meestal 18.45 uur, tot een kwartier na aanvang van de 2e wedstrijd. Dat is 21.15 uur of 20.45 uur. Dit kan ook in 2 delen gesplitst worden en hangt af of u dames of heren wilt zien.


Toernooimedewerkers
Met een grote groep mensen willen wij het Eurosportring toernooi met Pasen organiseren en aankleden. Denk aan het verzorgen van de wedstrijdtafel, het fluiten, maar ook standjes en het opzetten van nevenactiviteiten om zoveel mogelijk te verdienen voor de club.


Bardienst kantine
Op zaterdagavonden en/of op zondag als DFS Arnhem wedstrijden heeft. ESA vergoedt € 3,50 per uur aan een barmedewerker.

Algemene hygiëneregels voor iedereen

DFS Arnhem adviseert om de volgende maatregelen in acht te nemen. Deze maatregelen zijn in lijn met het protocol van het NOC*NSFen het NHV en kunnen in de loop van het seizoen nog bijgesteld worden. 

Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!

Let op de volgende algemene voorschriften:

 • Blijf thuis bij milde klachten en laat je testen (uitzondering voor kinderen t/m 12 jaar);
 • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 17 jaar); 
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes; 
 • Houd je aan de (quarantaine) adviezen van de overheid; 
 • Houd je aan de protocollen en aan de aanwijzingen van beheerders, trainers en Corona-coördinatoren van de sporthal waar je te gast bent;
 • Lees als speler, ouder/verzorger, trainer of toeschouwer het protocol goed door.

Voor het publiek: 

 • Er geldt een maximum van 50 personen publiek in de hal; 
 • Zitten alleen de aangegeven plaatsen op de tribune;
 • Voor onze Heren 1 wedstrijden reserveren via https://www.dfsarnhem.nl/index.php/corona/reserveren.html of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;
 • Registreer je bij binnenkomst via de QR-code of het papieren formulier;
 • Niet schreeuwen/juichen.

Wedstrijdinformatie

 • Is er een mogelijkheid tot omkleden voor de wedstrijd (voor teams en scheidsrechters)?
  De regel is dat er maximaal 6 spelers tegelijkertijd in de kleedkamer aanwezig mogen zijn (geldt voor >18 jaar). We streven ernaar twee kleedkamers per team beschikbaar te hebben; 
 • Is er een mogelijkheid tot douchen (voor teams en scheidsrechters)? 
  Ja, er mogen maximaal 2 spelers tegelijkertijd in de douche (geldt voor >18 jaar); 
 • Waar kan je een teambespreking houden?
  In de zaal;
 • Waar kan je warmlopen? 
  Op het veld zelf, of als er nog een wedstrijd bezig is langs de zijlijn;
 • Zijn de wedstrijden toegankelijk voor publiek?
  Ja;
 • Moeten supporters zich vooraf aanmelden?
  Dit hoeft alleen bij Heren 1 wedstrijden. Reserveren kan via: https://www.dfsarnhem.nl/index.php/corona/reserveren.html of door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;
 • Voor hoeveel publiek is er ruimte in de accommodatie?
  Maximaal 50;
 • Is de kantine geopend?
  Ja.


Download hier ons Coronaprotocol!

Daarnaast is voor onze dansleden het protocol dat bij Theater Kees geldt, ook beschikbaar.

Op 84-jarige leeftijd is Annie Dercks-Hondelink overleden. Voor veel oudere leden binnen DFS Arnhem een bekende Athomic-naam.

Hieronder een in memoriam voor Annie, geschreven door Irma Teunissen, die haar van kinds af aan heeft mogen meemaken.

####################

In memoriam Annie Dercks.                                                                                                    

Vandaag ontving ik het bericht dat Annie Dercks op 84-jarige leeftijd is overleden. 

Zij is een van de mensen die Athomic, en daarmee later AAC en DFS Arnhem groot hebben gemaakt. Zij heeft haar goedkeuring ook aan
de laatste fusie gegeven.

Heel veel kinderen heeft ze leren handballen in toen nog sporthal Kermisland en op het veld aan de Vondellaan. Zelf nog komend uit het oude veld 11-handbal, ging ze met haar tijd mee. De snellere basisprincipes van gooien en vangen, samenspelen bracht ze je modern bij. 
Ze was een goede trainer, met veel gevoel  voor het teamgebeuren.
Als 8-jarige heb ik van haar mogen leren handballen. Bij haar thuis werd het clubblad gedrukt, en ook bij haar thuis heb ik als 16-jarige de 1e stappen gezet als bestuurder. Als jeugdcommissie-lid, ook daarin bood ze fijne begeleiding.

Ik wens Inge en Frank sterkte in het dragen van het verlies van deze mooie handbalvrouw en moeder.

Namens het DFS Arnhem bestuur,

Irma Teunissen-Dol

####################

Afscheid nemen van Annie kan op zondag 30 december, van 15:00 tot 15:45 uur in Westervoort (zie de bijgevoegde kaart voor details).

Over ons

DFS Arnhem is een sterke vereniging in Arnhem-Zuid, met een aanbod in alle leeftijdscategorieën, zowel in de prestatieve als recreatieve sfeer. DFS Arnhem is een fusievereniging ontstaan uit AHV Swift en AAC 1899.
info@dfsarnhem.nl
+31 6 30272942

Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?