Vrijwilligers zijn binnen iedere sportvereniging van onschatbare waarde. Van bestuurslid tot barmedewerker, van trainer tot commissielid of scheidsrechter: een vereniging kan niet zonder vrijwilligers. Dat kunnen incidentele activiteiten zijn, zoals het helpen bij een toernooi, maar ook activiteiten die een wat meer structurele inzet vragen. Vaak is die structurele inzet overigens niet meer dan één of twee uurtjes per week.
 
DFS Arnhem is gestart met een nieuwe manier om haar leden meer te betrekken bij de organisatie van de vereniging door de taken beter te verdelen over meerdere handjes. Hierdoor komt niet al het werk te liggen bij slechts enkele mensen en is het voor iedereen beter in te passen naast werk en andere bezigheden.
 
Hoe hebben we dit vormgegeven?
Aan alle activiteiten zijn punten toegekend, afhankelijk van omvang, tijd, verantwoordelijkheid en frequentie. Om van start te mogen gaan in het nieuwe seizoen dient ieder team (ouders/verzorgers of de spelers zelf) een bepaald aantal punten bij elkaar te brengen. Het aantal benodigde punten dat voor het team geldt, is afhankelijk van de grootte van het team. Lid zijn van DFS Arnhem betekent dus ook meehelpen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat onze vereniging kan blijven bestaan!
 
Om een goed overzicht over al die taken te houden hebben we een vrijwilligerscoördinator in de persoon van Manon Janssen. Mocht je meer informatie zoeken over één of meerdere taken dan kun je contact met haar opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij zal ofwel zelf de vragen beantwoorden of de vraag uitzetten bij de juiste persoon binnen de vereniging.


Jeugdscheidsrechter 

Na het halen van de Handbalmasterz en wat begeleiding kunt u al snel wedstrijden tot en met de D-jeugd fluiten.


Verenigingsscheidsrechter
Hiervoor kunt u een interne opleiding volgen. U wordt dan opgeleid voor het fluiten van C, B en A jeugd wedstrijden (niet de teams die landelijk spelen).


Bondsscheidsrechter 
Opleiding bij de bond nadat u verenigingsscheidsrechter bent geworden. DFS komt daarin zeker 4 mensen tekort. Hierin is zeker een carrière mogelijk binnen het handbal wanneer u dit samen met een maatje gaat doen. Koppel fluiten heet dat.


Kassadienst Dames 1 en Heren 1
Bij de handbalavonden, op zaterdagavond als Dames 1 en Heren 1 spelen. Van een kwartier voor de 1e wedstrijd, meestal 18.45 uur, tot een kwartier na aanvang van de 2e wedstrijd. Dat is 21.15 uur of 20.45 uur. Dit kan ook in 2 delen gesplitst worden en hangt af of u dames of heren wilt zien.


Toernooimedewerkers
Met een grote groep mensen willen wij het Eurosportring toernooi met Pasen organiseren en aankleden. Denk aan het verzorgen van de wedstrijdtafel, het fluiten, maar ook standjes en het opzetten van nevenactiviteiten om zoveel mogelijk te verdienen voor de club.


Bardienst kantine
Op zaterdagavonden en/of op zondag als DFS Arnhem wedstrijden heeft. ESA vergoedt € 3,50 per uur aan een barmedewerker.


Aanmelden als bondslid?
Voor wedstrijdgerelateerde zaken dienen vrijwilligers te zijn aangemeld als bondslid. Dit geldt voor scheidserchters, begeleiding van onze teams (trainers, coaches enz) maar ook voor de wedstrijdtafelbezetting vanaf de C-jeugd. Aanmelden is eenvoudig en kan hier!

Over ons

DFS Arnhem is een sterke vereniging in Arnhem-Zuid, met een aanbod in alle leeftijdscategorieën, zowel in de prestatieve als recreatieve sfeer. DFS Arnhem is een fusievereniging ontstaan uit AHV Swift en AAC 1899.
info@dfsarnhem.nl
+31 6 1296 4365

Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?