Download het DFS Arnhem Corona protocol hier of lees hem hieronder!


DFS Arnhem Corona protocol update
Helaas is het aantal coronabesmettingen de afgelopen weken enorm hard gestegen. Er worden steeds meer mensen opgenomen in het ziekenhuis en daarom heeft het kabinet besloten dat er per zaterdag 13 november 2021 nieuwe maatregelen gaan gelden. In deze corona-update willen wij alle leden van DFS Arnhem bijpraten over de huidige regels en de gevolgen daarvan bij ons in en rondom de sporthal.

Algemene basisregels
Allereerst is het van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder het virus zich kan verspreiden. Onder de basisregels wordt verstaan:
Bij klachten (koorts, verkoudheid, hoesten, etc.): blijf thuis en laat je testen.
- Bij een besmet persoon in je huishouden, volg de aanwijzingen van de GGD.
- Kom zoveel mogelijk alleen naar de sportaccommodatie. Ouders/verzorgers zijn niet toegestaan bij de trainingen. Alleen afzetten en weer vertrekken.
- Kom maximaal 10 minuten voor aanvang van je training op de sportaccommodatie. Douchen na afloop is mogelijk, daarna ga je direct weer naar huis.
- Voor en na het sporten: houd 1,5 meter afstand, vermijd fysiek contact.
- Tijdens het sporten is contact binnen 1,5 meter toegestaan.
- Was en desinfecteer regelmatig je handen.
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

Aanvullende maatregelen
Het blijft verplicht om bij alle trainingen en wedstrijden een coronatoegangsbewijs te tonen voor sporters en publiek vanaf 18 jaar en ouder. Jeugd tot 18 jaar is uitgezonderd. Dit mag een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs of een corona herstelbewijs zijn. Dit toegangsbewijs wordt ook wel de QR- code genoemd en kan je downloaden op je smartphone. Ook een officieel papieren bewijs is mogelijk. Tevens ben je verplicht je identiteitsbewijs te laten zien.

Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden in de professionele- en amateursport.
Bij uitwedstrijden mogen er een minimaal aantal ouders de sporters vervoeren. Deze rijouders mogen ook de sporthal in.

Indien er in een team een speler of staflid te horen krijgt dat hij/zij corona positief is, dan meldt hij/zij dit bij de trainer/coach, die dit vervolgens meldt bij de coronawerkgroep. Passende maatregelen worden dan genomen.
Verantwoordelijk gedrag van iedereen is vereist. Indien je dit niet naleeft, wordt je de toegang op de sportaccommodatie ontzegd. 

Indien er corona gerelateerde vragen zijn, stel ze aan de coronacoördinatoren (Sanne Portengen en Thijs Geurds). Indien je wilt helpen bij het scannen van de QR codes op
wedstrijd- of trainingsdagen, meld je aan bij de coronawerkgroep, te bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met sportieve groet,
De coronawerkgroep

Er zijn al 28 verenigingen in Nederland die hiermee bezig zijn, in september zijn we ook bij DFS Arnhem gestart met een nieuw initiatief waar sportiviteit en spelplezier voorop staat: Walking Handball!
 
Walking handballWalking Handball is een aangepaste spelvorm van het originele handbalspel, waardoor het geschikt is voor ouderen. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Dus ideaal om dit leuke spelletje te blijven spelen ongeacht je leeftijd. Ook na bijvoorbeeld een hersenbloeding is deze sport mogelijk. Er mag niet worden gerend of gesprongen, en duwen en vasthouden wordt ook niet toegestaan.

Walking Handball hanteert dezelfde regels als het reguliere handbalspel bij de F-jeugd met een aantal uitzonderingen. De spelregels dragen voor een belangrijk deel bij aan het spelplezier. Het respecteren van de regels door de doelgroep betekent dat het plezier in het spel maximaal ervaren wordt. Vanuit deze gedachte zijn de regels ook opgezet. Uiteraard zijn de deelnemers fanatiek en willen zij graag winnen. Maar winnen staat niet voorop bij Walking Handball, verantwoord bewegen, meedoen, ontmoeten en gezelligheid wel. Walking Handball is gemengd, er wordt dus zowel met mannen als vrouwen samengespeeld.

Meld je aan!
Wij zijn met een kleine groep begonnen. Dus lijkt jou het leuk om bij ons aan te sluiten met Walking Handball? Stuur dan een mailtje naar onze initiatiefneemster Riet Rijnbeek (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bel: 0623179011.

Walking handball - spelplezier staat voorop!
Ben je tussen de 6 en 12 jaar oud en wil je weten of handbal iets voor jou is? Op woensdag 15 september a.s. organiseert DFS Arnhem een instuif voor kinderen van 6 tot 12 jaar oud. Deelname hieraan is gratis.
 
Handbal Happening 
Bedoeling is om kinderen bekend te maken met handbal en hiervoor te enthousiasmeren, maar er zullen ook andere spelletjes worden gespeeld. Het is van 16:00 tot 18:00 uur in sporthal Rijkerswoerd.

Niet alleen de D-,E- en F-jeugd van DFS Arnhem zelf zal deelnemen (die kinderen mogen ook allemaal een vriendje/vriendinnetje meenemen) maar iedereen tussen de 6 en 12 jaar die geïnteresseerd is, is welkom om mee te doen!

De trainingsroosters voor het seizoen 2021/2022:
De diverse trainingsroosters voor het nieuwe seizoen zijn bekend! Dit alles uiteraard onder voorbehoud van de dan geldende Corona-maatregelen.    

Algemene basisregels
Allereerst is het van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder het virus zich kan verspreiden. Onder de basisregels wordt verstaan:
Bij klachten (koorts, verkoudheid, hoesten, etc.): blijf thuis en laat je testen.
- Bij een besmet persoon in je huishouden, volg de aanwijzingen van de GGD.
- Kom zoveel mogelijk alleen naar de sportaccommodatie. Ouders/verzorgers zijn niet toegestaan bij de trainingen. Alleen afzetten en weer vertrekken.
- Kom maximaal 10 minuten voor aanvang van je training op de sportaccommodatie. Douchen na afloop is mogelijk, daarna ga je direct weer naar huis.
- Voor en na het sporten: houd 1,5 meter afstand, vermijd fysiek contact.
- Tijdens het sporten is contact binnen 1,5 meter toegestaan.
- Was en desinfecteer regelmatig je handen.
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

Aanvullende maatregelen
Vanaf 6 november is het verplicht om bij alle trainingen en wedstrijden een coronatoegangsbewijs te tonen voor sporters en publiek vanaf 18 jaar en ouder. Jeugd tot 18 jaar is uitgezonderd (zowel als speler en als publiek). Dit mag een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs of een corona herstelbewijs zijn. Dit toegangsbewijs wordt ook wel de QR- code genoemd en kan je downloaden op je smartphone. Ook een officieel papieren bewijs is mogelijk. Tevens ben je verplicht je identiteitsbewijs te laten zien. 

Indien er in een team een speler of staflid te horen krijgt dat hij/zij corona positief is, dan meldt hij/zij dit bij de trainer/coach, die dit vervolgens meldt bij de coronawerkgroep (in de corona whatsappgroep). Passende maatregelen worden dan genomen.
Verantwoordelijk gedrag van iedereen is vereist. Indien je dit niet naleeft, wordt je de toegang op de sportaccommodatie ontzegd. 

Indien er corona gerelateerde vragen zijn, stel ze aan de coronacoördinatoren (Sanne Portengen en Thijs Geurds). Indien je wilt helpen bij het scannen van de QR codes op
wedstrijd- of trainingsdagen, meld je aan bij de coronawerkgroep, te bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Op 27 september is het volle rooster van start gegaan. Tijdens schoolvakanties wordt er niet getraind.
211014 Trainingsrooster vol


Het trainingsrooster voor de selectieteams (dit zijn de landelijk spelende teams in de B en hoger) geldt voor de periode van 23 augustus t/m 10 september:
211014 Trainingsrooster selectie
Zoals altijd is gestart met een zogenaamd 'Half-rooster'. Dit rooster zal opnieuw ingaan op 11 april 2022 (na het einde van de competitie) en ziet er als volgt uit:
211014 Trainingsrooster half
Het volledige jaarrooster kan hier gedownload worden!

 

Over ons

DFS Arnhem is een sterke vereniging in Arnhem-Zuid, met een aanbod in alle leeftijdscategorieën, zowel in de prestatieve als recreatieve sfeer. DFS Arnhem is een fusievereniging ontstaan uit AHV Swift en AAC 1899.
info@dfsarnhem.nl
+31 6 30272942

Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?