Zie ook onderstaand overzicht van de Rijksoverheid. Vanaf 19 mei gaan binnensportlocaties weer open en mag er onder bepaalde voorwaarden weer binnen gesport worden. Hieronder voor DFS Arnhem per leeftijdscategorie de mogelijkheden.
Voor elk team gelden de regels in het bijgevoegde DFS Arnhem coronaprotocol.

Jeugdteams t/m 17 jaar (t/m B jeugd)
Gezamenlijke training binnen in de sporthal is toegestaan. 1,5 meter afstand is tijdens het sporten niet verplicht. Er geldt geen maximum aantal personen. Er worden geen competitie wedstrijden gespeeld. Wedstrijden onderling tussen de jeugdteams is mogelijk. Kleedkamers zijn gesloten.

A jeugd en senioren tot en met 26 jaar
Trainen in de sporthal is niet haalbaar.
Buiten trainen zoals in de afgelopen periode is mogelijk. Tijdens het sporten is de 1,5 meter afstand niet verplicht. Kleedkamers zijn gesloten. Er is geen maximum aantal personen bij de buitentrainingen

Senioren vanaf 27 jaar oud
Trainen in de sporthal is niet haalbaar.
Buiten trainen met maximaal 30 personen is mogelijk. Er moet continue 1,5 meter afstand gehouden worden, dus ook tijdens het sporten.

Heren 1
De heren 1 worden door de overheid gezien als topsporters. Daarom is het voor de gehele selectie mogelijk om binnen in de sporthal te trainen. Wel op voorwaarde dat zij 2x per week een coronatest ondergaan. Er is geen maximum aantal personen. Kleedkamers zijn bij de trainingen gesloten.

Spelregels voor sporten tijdens corona

Trainingsrooster per woensdag 19 mei 2021
210519 Trainingsrooster
Grotendeels trainen er twee teams tegelijkertijd in de sporthal. De ruimte in de hal is groot genoeg en er geldt voor de jeugd en de topsportteams geen maximum aantal personen. Het is ten strengste verboden je eigen speelhelft te verlaten en te ‘mengen’ met de andere teams.

Download het DFS Arnhem Corona protocol hier of lees hem hieronder!


DFS Arnhem Corona protocol - 19 mei 2021

Inhoud protocol
- Doel protocol
- Hoe dit te bereiken
- Algemene basisregels
- Aangepaste regels specifiek voor DFS Arnhem sportpark Rijkerswoerd
- Gezondheidscheck bij aankomst op sportaccommodatie
- Sneltesten inzetten

Doel protocol
- Veilig sporten en hierbij een zo minimaal mogelijk risico op besmetting met het coronavirus.
- Zorgen voor duidelijke richtlijnen, zodat iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt tijdens de coronapandemie.

Hoe dit te bereiken
Inmiddels is het coronavirus al ruim een jaar onder ons en veroorzaakt het een ongekende pandemie met veel impact op sociaal, economisch en maatschappelijk terrein. Gezien deze enorme impact is het nog belangrijker dat het handballen bij DFS Arnhem zo veel mogelijk door kan gaan.
Middels dit protocol maken we heldere afspraken met elkaar, zodat iedereen kan sporten en we het risico op besmetting zo minimaal mogelijk maken. Essentieel hierbij is dat iedereen zich aan de regels houdt en dat we elkaar aanspreken als we dit per ongeluk niet doen.

In dit protocol worden diverse algemene regels beschreven die voor iedereen gelden. Dan zijn er nog een aantal situaties die specifieke maatregelen vragen. Ook deze situaties zijn uitgewerkt in dit document.

Vanuit het NHV is het verplicht een hygiënecoördinator aan te stellen die verantwoordelijk is voor het coronabeleid, het toezien op het afnemen van sneltesten war nodig en contactpersoon is van het NHV. Deze hygiënecoördinator moet geregistreerd staan in het BIG-register. Voor DFS Arnhem is dit Thijs Geurds. Thijs wordt ondersteund door de overige leden van de coronawerkgroep en diverse vrijwilligers die helpen bij het uitvoeren van dit protocol. Indien er coronagerelateerde vragen zijn kunnen die gesteld worden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Algemene basisregels
- Houd je aan de coronamaatregelen van de rijksoverheid
- Bij klachten (koorts, verkoudheid, hoesten, etc.): blijf thuis en laat je testen.
- Bij een besmet persoon in je huishouden, blijf thuis en bij klachten laat je testen.
- Bij een persoon in je huishouden met klachten, adviseer je huisgenoot te laten testen en blijf laagdrempelig thuis. Indien je zelf ook klachten hebt, blijf thuis en laat je testen.
- Kom zoveel mogelijk alleen naar de sportaccommodatie. Ouders/verzorgers zijn niet toegestaan bij de trainingen. Alleen afzetten en weer vertrekken.
- Kom 5 minuten voor aanvang van je training op de sportaccommodatie. Ga direct naar het veld waar jij traint. Na afloop ga je direct naar huis.
- Voor en na het sporten: houd 1,5 meter afstand, vermijd fysiek contact.
- <27 jaar: tijdens het sporten is contact binnen 1,5 meter toegestaan.
- >27 jaar: tijdens het sporten houd je 1,5 meter afstand.
        o Uitgezonderd topsportteams bij het gebruik van sneltesten.
- Was en desinfecteer regelmatig je handen.
- Raak niet onnodig materialen of andere voorwerpen aan.
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
- Vermijd drukte
- Draag een mondkapje als je niet aan het sporten bent en wel op de sportaccommodatie bent.
- Advies voor trainers/coaches: draag ook tijdens de training een mondkapje
- Verantwoordelijk gedrag van iedereen is vereist. Indien je dit niet naleeft, wordt je de toegang op de sportaccommodatie ontzegd.

Aangepaste regels specifiek voor DFS Arnhem en sportpark Rijkerswoerd
- Luister naar de aanwijzingen van de beheerders/coronavrijwilligers.
- Volg de looproutes die aangegeven zijn.
- Als ouder/overige huisgenoot mag je de sporter afzetten op het sportpark, maar blijf in je auto en ga je direct weer naar huis. Blijf niet onnodig lang hangen op het sportpark.
- Voor de trainingen zijn er geen kleedkamers beschikbaar. Kleed je dus thuis om en douche thuis.
- Indien er een teamgenoot te horen krijgt dat hij/zij corona positief is, dan meldt hij/zij dit bij de trainer/coach, die dit vervolgens meldt bij de hygiëne coördinator (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Indien er <24 uur geleden samen is getraind en een teamgenoot corona positief is bevonden, mag er gedurende 5 dagen niet als team samen getraind worden. Indien er geen ‘uitbraak’ is binnen het team kunnen de trainingen na 5 dagen weer hervat worden.

Gezondheidscheck bij aankomst op sportaccommodatie
- De trainer/coach vraagt bij aankomst van zijn/haar spelers/speelsters of:
      * Speler/speelster verkoudheidsklachten heeft?
      * Speler/speelster koorts heeft?
      * Speler/speelster benauwd is?
      * Een huisgenoot heeft met bewezen coronavirus besmetting?
  o Indien een van de vragen met JA beantwoord wordt moet de trainer zijn/haar speler/speelster direct naar huis sturen.
  o Indien alle vragen met NEE beantwoord worden, mag de speler/speelster meedoen met de training.

Sneltesten inzetten
Om nog meer risico’s op besmetting te verminderen zijn naast de basisregels, aanvullende regels en de gezondheidscheck ook sneltesten van belang. Sneltesten geven geen 100% zekerheid, maar dragen zeker bij in de totale veiligheid.
De heren 1 selectie mag in de zaal trainen indien zij gebruik maken van sneltesten. Helaas is het voor de overige teams niet mogelijk dat deze sneltesten door het NHV/DFS Arnhem geregeld kunnen worden. Voor de jeugdteams en senioren <27 jaar zijn sneltesten ook niet verplicht. Indien bovenstaande regels en afspraken goed worden nageleefd is het risico op besmetting laag en door ons als verantwoordelijk geacht. Indien individuele teams ervoor kiezen zelf gebruik te maken van sneltesten is dat natuurlijk alleen maar toe te juichen.
MAAR BIJ KLACHTEN BLIJF JE THUIS EN LAAT JE JE TESTEN DOOR DE GGD EN NIET DOOR EEN EIGEN SNELTEST.

Over ons

DFS Arnhem is een sterke vereniging in Arnhem-Zuid, met een aanbod in alle leeftijdscategorieën, zowel in de prestatieve als recreatieve sfeer. DFS Arnhem is een fusievereniging ontstaan uit AHV Swift en AAC 1899.
info@dfsarnhem.nl
+31 6 30272942

Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?