Download het DFS Arnhem Corona protocol hier of lees hem hieronder!


DFS Arnhem Corona protocol update
Helaas is het aantal coronabesmettingen de afgelopen weken enorm hard gestegen. Er worden steeds meer mensen opgenomen in het ziekenhuis en daarom heeft het kabinet besloten dat er per zaterdag 13 november 2021 nieuwe maatregelen gaan gelden. In deze corona-update willen wij alle leden van DFS Arnhem bijpraten over de huidige regels en de gevolgen daarvan bij ons in en rondom de sporthal.

Algemene basisregels
Allereerst is het van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder het virus zich kan verspreiden. Onder de basisregels wordt verstaan:
Bij klachten (koorts, verkoudheid, hoesten, etc.): blijf thuis en laat je testen.
- Bij een besmet persoon in je huishouden, volg de aanwijzingen van de GGD.
- Kom zoveel mogelijk alleen naar de sportaccommodatie. Ouders/verzorgers zijn niet toegestaan bij de trainingen. Alleen afzetten en weer vertrekken.
- Kom maximaal 10 minuten voor aanvang van je training op de sportaccommodatie. Douchen na afloop is mogelijk, daarna ga je direct weer naar huis.
- Voor en na het sporten: houd 1,5 meter afstand, vermijd fysiek contact.
- Tijdens het sporten is contact binnen 1,5 meter toegestaan.
- Was en desinfecteer regelmatig je handen.
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

Aanvullende maatregelen
Het blijft verplicht om bij alle trainingen en wedstrijden een coronatoegangsbewijs te tonen voor sporters en publiek vanaf 18 jaar en ouder. Jeugd tot 18 jaar is uitgezonderd. Dit mag een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs of een corona herstelbewijs zijn. Dit toegangsbewijs wordt ook wel de QR- code genoemd en kan je downloaden op je smartphone. Ook een officieel papieren bewijs is mogelijk. Tevens ben je verplicht je identiteitsbewijs te laten zien.

Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden in de professionele- en amateursport.
Bij uitwedstrijden mogen er een minimaal aantal ouders de sporters vervoeren. Deze rijouders mogen ook de sporthal in.

Indien er in een team een speler of staflid te horen krijgt dat hij/zij corona positief is, dan meldt hij/zij dit bij de trainer/coach, die dit vervolgens meldt bij de coronawerkgroep. Passende maatregelen worden dan genomen.
Verantwoordelijk gedrag van iedereen is vereist. Indien je dit niet naleeft, wordt je de toegang op de sportaccommodatie ontzegd. 

Indien er corona gerelateerde vragen zijn, stel ze aan de coronacoördinatoren (Sanne Portengen en Thijs Geurds). Indien je wilt helpen bij het scannen van de QR codes op
wedstrijd- of trainingsdagen, meld je aan bij de coronawerkgroep, te bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met sportieve groet,
De coronawerkgroep

Over ons

DFS Arnhem is een sterke vereniging in Arnhem-Zuid, met een aanbod in alle leeftijdscategorieën, zowel in de prestatieve als recreatieve sfeer. DFS Arnhem is een fusievereniging ontstaan uit AHV Swift en AAC 1899.
info@dfsarnhem.nl
+31 6 30272942

Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?