210626 spelregelsSinds 26 juni 2021 zijn er wederom nieuwe versoepelingen (zie ook afbeelding van de rijksoverheid) ingegaan. Het aantal besmettingen en het aantal ziekenhuisopnames was fors gedaald en tegelijkertijd is de vaccinatiegraag fors gestegen. Tijd dus voor meer versoepelingen, ook op het gebied van sport. Gelukkig zijn we als DFS Arnhem al weer een hele tijd aan het trainen en ook alweer een tijdje binnen in de sporthal. Het is goed om te zien dat er ook door veel teams weer wedstrijden worden gespeeld, EINDELIJK!!!

Vanuit de coronawerkgroep willen wij wel benadrukken dat de nieuwe versoepelingen nog niet betekenen dat alle regels verdwijnen. De basisregels blijven! (zie ook verderop in het coronaprotocol). Per 26 juni is ook publiek weer toegestaan bij de wedstrijden, wel met inachtneming van de 1,5 meter.
Alleen als wij ons allemaal verantwoordelijk gedragen en ons aan de geldende regels houden, kunnen wij blijven genieten van onze handbalsport en hopelijk een nieuwe golf voorkomen. 
De trainingsroosters voor het seizoen 2021/2022:
De diverse trainingsroosters voor het nieuwe seizoen zijn bekend! Dit alles uiteraard onder voorbehoud van de dan geldende Corona-maatregelen.      

Zoals altijd wordt gestart met een zogenaamd 'Half-rooster'. Dit rooster gaat in op 13 september 2021 en ziet er als volgt uit:
210728 Trainingsrooster halfOp 4 oktober gaat het volle rooster van start. Tijdens schoolvakanties wordt er niet getraind.
210728 Trainingsrooster vol


Het trainingsrooster voor de selectieteams (dit zijn de landelijk spelende teams in de B en hoger) geldt voor de periode van 23 augustus t/m 10 september:
210728 Trainingsrooster selectieHet volledige jaarrooster kan hier gedownload worden!


Download het DFS Arnhem Corona protocol hier of lees hem hieronder!


DFS Arnhem Corona protocol - 26 juni 2021

Inhoud protocol
- Doel protocol
- Hoe dit te bereiken
- Algemene basisregels
- Aangepaste regels specifiek voor DFS Arnhem sportpark Rijkerswoerd
- Publiek

Doel protocol
- Veilig sporten en hierbij een zo minimaal mogelijk risico op besmetting met het coronavirus.
- Zorgen voor duidelijke richtlijnen, zodat iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt tijdens de coronapandemie.

Hoe dit te bereiken
Inmiddels is het coronavirus al ruim een jaar onder ons en veroorzaakt het een ongekende pandemie met veel impact op sociaal, economisch en maatschappelijk terrein. Gezien deze enorme impact is het nog belangrijker dat het handballen bij DFS Arnhem zo veel mogelijk door kan gaan.
Middels dit protocol maken we heldere afspraken met elkaar, zodat iedereen kan sporten en we het risico op besmetting zo minimaal mogelijk maken. Essentieel hierbij is dat iedereen zich aan de regels houdt en dat we elkaar aanspreken als we dit per ongeluk niet doen.

In dit protocol worden diverse algemene regels beschreven die voor iedereen gelden. Dan zijn er nog een aantal situaties die specifieke maatregelen vragen. Ook deze situaties zijn uitgewerkt in dit document.

Vanuit het NHV is het verplicht een hygiënecoördinator aan te stellen die verantwoordelijk is voor het coronabeleid, het toezien op het afnemen van sneltesten waar nodig en contactpersoon is van het NHV. Deze hygiënecoördinator moet geregistreerd staan in het BIG-register. Voor DFS Arnhem is dit Thijs Geurds. Thijs wordt ondersteund door de overige leden van de coronawerkgroep en diverse vrijwilligers die helpen bij het uitvoeren van dit protocol. Indien er coronagerelateerde vragen zijn kunnen die gesteld worden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Algemene basisregels
- Houd je aan de coronamaatregelen van de rijksoverheid
- Bij klachten (koorts, verkoudheid, hoesten, etc.): blijf thuis en laat je testen.
- Bij een besmet persoon in je huishouden, blijf thuis en bij klachten laat je testen.
- Bij een persoon in je huishouden met klachten, adviseer je huisgenoot te laten testen en blijf laagdrempelig thuis. Indien je zelf ook klachten hebt, blijf thuis en laat je testen.
- Kom zoveel mogelijk alleen naar de sportaccommodatie. Ouders/verzorgers zijn niet toegestaan bij de trainingen. Alleen afzetten en weer vertrekken.
- Kom 5 minuten voor aanvang van je training op de sportaccommodatie. Ga direct naar het veld waar jij traint. Na afloop ga je direct naar huis.
- Voor en na het sporten: houd 1,5 meter afstand, vermijd fysiek contact.
- Tijdens het sporten is contact binnen 1,5 meter toegestaan.
- Was en desinfecteer regelmatig je handen.
- Raak niet onnodig materialen of andere voorwerpen aan.
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
- Vermijd drukte
- Het advies blijft om een mondkapje te dragen als je niet aan het sporten bent en wel op de sportaccommodatie bent.
- Verantwoordelijk gedrag van iedereen is vereist. Indien je dit niet naleeft, wordt je de toegang op de sportaccommodatie ontzegd.

Aangepaste regels specifiek voor DFS Arnhem en sportpark Rijkerswoerd
- Luister naar de aanwijzingen van de beheerders/coronavrijwilligers.
- Volg de looproutes die aangegeven zijn.
- Kleedkamers zijn open. De beheerders zullen aangeven welke kleedkamers geopend zijn voor welk team. Volg deze instructies op.
- Indien er een teamgenoot te horen krijgt dat hij/zij corona positief is, dan meldt hij/zij dit bij de trainer/coach, die dit vervolgens meldt bij de hygiëne coördinator (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Indien er <24 uur geleden samen is getraind en een teamgenoot corona positief is bevonden, mag er gedurende 5 dagen niet als team samen getraind worden. Indien er geen ‘uitbraak’ is binnen het team kunnen de trainingen na 5 dagen weer hervat worden.

Publiek
- Publiek is niet toegestaan bij de trainingen. Afzetten op de sportaccommodatie is geen probleem, maar je blijft niet hangen.
- Bij de wedstrijden is publiek wel toegestaan:
          o Houd altijd 1,5 meter;
          o Spreek andere aan, indien zij dit niet doen;
          o Het advies blijft om een mondkapje te dragen op de sportaccommodatie. Indien je op een vaste plek zit, op 1,5 meter afstand, mag het mondkapje af.

Over ons

DFS Arnhem is een sterke vereniging in Arnhem-Zuid, met een aanbod in alle leeftijdscategorieën, zowel in de prestatieve als recreatieve sfeer. DFS Arnhem is een fusievereniging ontstaan uit AHV Swift en AAC 1899.
info@dfsarnhem.nl
+31 6 30272942

Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?