Download het DFS Arnhem Corona protocol hier of lees hem hieronder!


DFS Arnhem Corona protocol update
Helaas is het aantal coronabesmettingen de afgelopen weken enorm hard gestegen. Er worden steeds meer mensen opgenomen in het ziekenhuis en daarom heeft het kabinet besloten dat er per zondag 28 november 2021 nieuwe maatregelen gaan gelden.
In deze corona-update willen wij de leden van DFS Arnhem bijpraten over de huidige regels en de gevolgen daarvan bij ons in en rondom de sporthal.


Algemene basisregels
Allereerst is het van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder het virus zich kan verspreiden. Onder de basisregels wordt verstaan:
Bij klachten (koorts, verkoudheid, hoesten, etc.): blijf thuis en laat je testen.
- Bij een besmet persoon in je huishouden, volg de aanwijzingen van de GGD.
- Kom zoveel mogelijk alleen naar de sportaccommodatie. Ouders/verzorgers zijn niet toegestaan bij de trainingen. Alleen afzetten en weer vertrekken.
- Kom maximaal 10 minuten voor aanvang van je training op de sportaccommodatie. Douchen na afloop is mogelijk, daarna ga je direct weer naar huis.
- Voor en na het sporten is de verplichting: houd 1,5 meter afstand, vermijd fysiek contact.
- Tijdens het sporten is contact binnen 1,5 meter toegestaan.
- Was en desinfecteer regelmatig je handen.
- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.

Aanvullende maatregelen
Het blijft verplicht om bij alle trainingen en wedstrijden een coronatoegangsbewijs te tonen voor sporters vanaf 18 jaar en ouder. Jeugd tot 18 jaar is uitgezonderd. Dit mag een negatief testbewijs, een vaccinatiebewijs of een corona herstelbewijs zijn. Dit toegangsbewijs wordt ook wel de QR- code genoemd en kan je downloaden op je smartphone. Ook een officieel papieren bewijs is mogelijk. Tevens ben je verplicht je identiteitsbewijs te laten zien.

Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden en trainingen in de professionele- en amateursport.
Bij uitwedstrijden mogen er een minimaal aantal ouders de sporters vervoeren. Deze rijouders mogen ook de sporthal in na het tonen van hun QR-code.

Vanaf 28-11-2021 mag er na 17.00u niet meer gesport worden. Alle trainingen en wedstrijden moeten voor 17.00u afgerond zijn. Alleen de heren 1 zijn uitgezonderd, vanwege hun topsportstatus. Dit houdt in dat er niet op de reguliere tijden getraind kan worden. De meeste wedstrijden kunnen wel doorgaan en de wedstrijden na 17.00u worden indien mogelijk verplaatst.
Het is logischerwijs voor de meeste teams niet haalbaar om te trainen voor 17.00u. In overleg met de teams zijn we gekomen tot het volgende rooster voor de volgende weken. Indien hier vragen/opmerkingen over zijn, graag een bericht aan de coronawerkgroep (Sanne Portengen en Thijs Geurds).

Week 48
Week 48
Week 49
Week 49
Week 50
Week 50
Week 50 2

We gaan er nu vanuit dat week 51, dus vanaf maandag 20 december 2021, weer normaal getraind kan worden. Hieronder het rooster voor week 51:
Week 51

Week 52 wordt er niet getraind vanwege de kerstvakantie.
Week 1 geldt het selectierooster, zoals bekend op de website van DFS Arnhem.
In week 2 geldt weer het normale trainingsrooster.
Als er vanwege de coronamaatregelen toch andere regels gelden horen jullie dit zo snel mogelijk.

Het niet of nauwelijks trainen en wel wedstrijden spelen kan het risico op blessures vergroten. Daarom is het belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk blijft bewegen.
Daarom hierbij de volgende tips:
1. Georganiseerd buiten sporten na 17:00 uur is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) op 1,5 meter afstand. Dus in kleine groepjes buiten trainen is toegestaan.
2. Digitaal trainen (als groep via digitale kanalen samen oefeningen doen).
3. Individueel trainen (hardlopen, overdag naar de sportschool, thuis oefeningen doen).

Indien er in een team een speler of staflid te horen krijgt dat hij/zij corona positief is, dan meldt hij/zij dit bij de trainer/coach, die dit vervolgens meldt bij de coronawerkgroep. Passende maatregelen worden dan genomen. Verantwoordelijk gedrag van iedereen is vereist. Indien je dit niet naleeft, wordt je de toegang op de sportaccommodatie ontzegd.

Indien er vragen zijn, stel ze aan de coronacoördinatoren (Sanne Portengen en Thijs Geurds).

Met sportieve groet,
De coronawerkgroep

Over ons

DFS Arnhem is een sterke vereniging in Arnhem-Zuid, met een aanbod in alle leeftijdscategorieën, zowel in de prestatieve als recreatieve sfeer. DFS Arnhem is een fusievereniging ontstaan uit AHV Swift en AAC 1899.
info@dfsarnhem.nl
+31 6 30272942

Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?