Download het DFS Arnhem Corona protocol hier of lees hem hieronder!


DFS Arnhem Corona protocol update

Inmiddels zijn alle echte beperkingen opgeheven. Goed nieuws voor de sport: de trainingen en wedstrijden kunnen dus weer volledig worden hervat!!!! Echter, dit houdt niet in dat alles weer mag en kan. Het aantal besmettingen blijft hoog en de druk op de zorg blijft aanwezig. Als we ons niet aan de regels houden zijn we zo weer terug bij af. Hieronder worden de mogelijkheden en maatregelen uitgelegd.

Algemene basisregels
Allereerst is het van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder het virus zich kan verspreiden. Onder de basisregels wordt verstaan:
Bij klachten (koorts, verkoudheid, hoesten, etc.): blijf thuis en laat je testen.
- Bij een besmet persoon in je huishouden, volg de aanwijzingen van de GGD.
- Voor en na het sporten is het advies: houd 1,5 meter afstand, vermijd fysiek contact.
- Tijdens het sporten is contact binnen 1,5 meter toegestaan.
- Was vaak en goed je handen.
- Het advies is om 1 à 2 keer per week een zelftest te doen. NIET ALS VERVANGER VAN DE GGD PCR TEST BIJ KLACHTEN.

Regelgeving rondom trainingen
- Kom zoveel mogelijk alleen naar de sportaccommodatie voor de training. Het heeft nu nog de voorkeur dat ouders/verzorgers niet aanwezig zijn bij de training.
- Kom maximaal 15 minuten voor aanvang van je training op de sportaccommodatie.
- Kleedkamers zijn open en douchen na afloop is mogelijk. Daarna ga je direct naar huis en blijf je niet hangen op de sportaccommodatie.

We hanteren ons trainingsrooster dat hier te vinden is.

Regelgeving rondom wedstrijden
De competities zijn door het NHV per direct hervat. Dit betekent dat er per 26-1-2022 weer gespeeld kan en mag worden. Voor vragen rondom het coronavirus en wedstrijden, zie https://www.handbal.nl/corona-en-competitie/. Als hier vragen over zijn, laat dit dan vooral weten.

Publiek is welkom bij de competitiewedstrijden. Het advies is nog wel om afstand te houden van elkaar. Er is in onze sporthal een beperkt aantal toeschouwers mogelijk om de veiligheid te garanderen.

Regelgeving rondom besmettingen
Indien er in een team een speler of staflid te horen krijgt dat hij/zij corona positief is, dan meldt hij/zij dit bij de trainer/coach, die dit vervolgens meldt bij de coronawerkgroep. Passende maatregelen worden dan genomen.
Verantwoordelijk gedrag van iedereen is vereist. Indien je dit niet naleeft, wordt je de toegang op de sportaccommodatie ontzegd.

Indien er vragen zijn, stel ze aan de coronacoördinatoren (Sanne Portengen en Thijs Geurds).
Wij wensen jullie weer veel plezier met de trainingen en wedstrijden, maar pas goed op jezelf en op elkaar.

Met sportieve groet,
De coronawerkgroep.

Over ons

DFS Arnhem is een sterke vereniging in Arnhem-Zuid, met een aanbod in alle leeftijdscategorieën, zowel in de prestatieve als recreatieve sfeer. DFS Arnhem is een fusievereniging ontstaan uit AHV Swift en AAC 1899.
info@dfsarnhem.nl
+31 6 1296 4365

Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?