Vrienden van DFS Arnhem

DFS Arnhem is een Arnhemse handbalvereniging waar plezier, saamhorigheid en prestatie hand in hand gaan. Wij hebben als doel dat elke handbalspeler op eigen niveau kan trainen en spelen, en zich zowel individueel als in teamverband kan ontwikkelen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de spelers plezier hebben in hun sport en dit in een veilige omgeving kunnen doen. Wij zijn trots op onze club en onze stad, en dragen dan ook de Airborne kleuren als tenue. Wij zijn DFS Arnhem!

Onze vereniging is een club die draaiende blijft dankzij bevlogen vrijwilligers. De meesten zijn spelers uit onze seniorenteams, of ouders van jeugdleden, en maken actief deel uit van bestuur en diverse commissies. Met hetzelfde enthousiasme als in het veld, dragen ze bij aan een gezonde en plezierige handbalclub waar Arnhem trots op kan zijn. Dit kunnen wij uiteraard niet zonder sponsors!

Sinds 1 januari 2022 zijn wij dan ook gestart met “Vrienden van DFS Arnhem”. Een mooi en laagdrempelig initiatief om de club financieel te steunen. Wij hebben het hard nodig! Voor 50 euro per kaar kun je al lid worden, door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als Vriend van DFS Arnhem word je eens per jaar uitgenodigd voor de sponsoravond bij de seizoensafsluiting. Daarnaast een vermelding op de website, op de banner bij de thuiswedstrijden en (indien gewenst) eenmalig een vermelding op onze socials.

Vrienden van DFS Arnhem

John Voermans

John Voermans fotografeert

Lex & Lynn ten Velde

Alt Tag 1

Hans en Ineke Takke

Fiscaal & financieel advies

Caroline Vos

Training, Advies, Interim

Hilde Koehorst

Lorentz Lyceum

André Klop

De juiste weg naar jouw autorijbewijs!

Gastouderopvang 't TreinSpoortje

Manon van der Linden

Diana Veerman

Maurits van de Weijer

Geert den Hartog

Familie De Munnik

John en Petra Wieland

Familie Berends - Van Elten

Suzanne en Tim Schouten

Joanne Schoneveld

Mirja & Huub Schoenaker

Harrie Hamers

Anke, Niels & Julian

Rob Schouten

Familie Hakvoort

Petra

Vivian & Eva

Thijs van Uuden

Rob Groener

Roos van Beek

Arthur Langedijk

Erik Peters

Uw naam hier?

Uw naam hier?

sbb beeldmerkBij DFS Arnhem is het mogelijk om stage te lopen. Studenten van de opleiding Sport & Bewegen (CIOS) kunnen bij DFS Arnhem onder begeleiding (jeugd-)teams trainen, wedstrijden coachen en meehelpen met diverse verenigingsactiviteiten. DFS Arnhem is bij S-BB erkend voor de volgende opleidingen:
Sport & Bewegingscoördinator niveau 4
Sport & Bewegingsleider niveau 3.

Via een stage bij DFS Arnhem kunnen de werkprocessen van kerntaak 1, 2 en 3 worden behaald. Ook kan bij DFS Arnhem stage worden gelopen voor de HT2 en HT3 opleiding van de handbalbond.

Ben je geïnteresseerd in een stageplaats bij DFS Arnhem? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld daarin je naam, contactgegevens, voor welke opleiding je stage wilt lopen, het aantal uur dat je stage wilt lopen, welke taken je moet uitvoeren en op welke tijden je beschikbaar bent. Je zult dan snel een reactie krijgen.

Belangrijke informatie:
Op de website van S-BB (www.s-bb.nl) zijn wij te vinden onder de naam 'Door Fusie Sterker Arnhem'.
Ons leerbedrijf ID is 100470269.
DFS Arnhem heeft een samenwerking met de VriendenLoterij. De VriendenLoterij helpt ons bij het realiseren van onze doelen en projecten. Elke kwartaal ontvangen wij namelijk inkomsten vanuit de loten die voor DFS Arnhem meespelen in de VriendenLoterij.

Minimaal 40% van de inleg van de meespelende loten wordt door de VriendenLoterij afgedragen aan onze DFS Arnhem. Met deze inkomsten kunnen wij bijvoorbeeld nieuwe materialen aanschaffen of activiteiten organiseren.

Een keer in de zoveel tijd brengen wij als DFS Arnhem de samenwerking met de VriendenLoterij onder de aandacht door middel van een actie.

Over de VriendenLoterij
De VriendenLoterij is een non-profit organisatie, opgericht om structureel geld in te zamelen voor goede doelen in Nederland. De VriendenLoterij steunt goede doelen, culturele instellingen én ruim 3.500 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland.

Meer weten? Ga naar www.vriendenloterij.nl/clubs.

Even voorstellen…
Heleen PetersMijn naam is Heleen Peters-van Woerkens, ik ben 46 jaar oud en ik woon in Arnhem. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, die beiden handballen.
Ikzelf ben op mijn 7e begonnen met handballen bij AHV Swift. Ik heb tot mijn 30ste actief gehandbald, waarvan lange tijd in het toenmalige dames 1. Tot op de dag van vandaag ben ik (buiten)lid van DFS. Ik ben altijd in meer of mindere mate betrokken gebleven bij de vereniging, dan wel door mijn man die vele jaren trainer/coach is geweest van het eerste herenteam, dan wel door mijn zoon die in de jeugd handbalt.

Ik ben in 1999 afgestudeerd in de neuro- & revalidatiepsychologie en sinds 2002 als GZ-psycholoog werkzaam in de Jeugdzorg. Vanuit deze rol zal ik proberen bij te dragen aan een gezond en veilig (sport-)klimaat binnen de vereniging.

Wat kunnen jullie van mij verwachten?
Je kunt altijd naar mij toekomen als er iets is dat je wilt delen of als je een vraag hebt met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag. Hierbij kun je denken aan: pestgedrag, bedreiging, machtsmisbruik, sexting, discriminatie, (seksuele) intimidatie, agressie, buitensluiting, doping, etc. Als je mij benadert, zal ik naar je luisteren en meedenken in oplossingen. Ik kan je -indien nodig- doorverwijzen naar geschikte hulp, maar soms is een luisterend oor al voldoende. Alles wat je mij vertelt, zal ik vertrouwelijk en anoniem behandelen, tenzij er sprake is van een strafbaar feit of iets waarvan ik beoordeel dat het noodzakelijk is daar hulp voor in te schakelen.

Het is belangrijk om te weten dat ik als vertrouwenspersoon niet zelf inhoudelijk de klacht zal behandelen, maar je wel de weg naar een eventuele oplossing zal proberen aan te geven.

Positie binnen DFS Arnhem
Als vertrouwenspersoon ben ik onafhankelijk en rapporteer ik aan niemand. De gesprekken met mij zijn dan ook vertrouwelijk en ik zal anoniem met jouw informatie omgaan. Het bestuur kan nooit eisen openheid van zaken te geven. In het organigram van de vereniging is te zien dat mijn positie onafhankelijk van het bestuur is vastgelegd. Op eigen titel zou ik het bestuur wel kunnen informeren over bepaalde algemene signalen die vaker naar voren komen en waarvoor actie gewenst is. Ik zal echter nooit handelen zonder toestemming van en/of overeenstemming met de betrokkene.

Hoe te bereiken?
Ik ben via de mail te bereiken op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Voor meer informatie over grensoverschrijdend gedrag, bekijk de website van het Nederlands Handbal Verbond hierover: https://www.handbal.nl/grensoverschrijdend-gedrag.

Even voorstellen…
Eva
Mijn naam is Eva de Munnik, ik ben 34 jaar oud en ik woon in Huissen. Ik ben op mijn 5e begonnen met handballen bij HV Huissen, en heb daarna op mijn 19e de overstap gemaakt naar AAC 1899. Momenteel handbal ik zelf nog steeds met veel plezier bij deze mooie club in Dames 1 (als de blessures mij niet tegenwerken). 


Ik vind handbal nog steeds de mooiste sport die er is en haal vooral veel plezier uit het presteren als team. Ik vind het dan ook heel erg belangrijk dat iedereen binnen het team zich veilig en gerespecteerd voelt. Ik ben zelf in 2008 afgestudeerd in Psychologie en heb in 2016 voor mijn werk een opleiding gevolgd voor Vertrouwenspersoon. Vanuit deze rol probeer ik bij te dragen aan een gezond en veilig (sport-)klimaat.

Wat kunnen jullie van mij verwachten?
Je kunt altijd naar mij toekomen als er iets dat je graag wilt delen of als je een vraag hebt met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag. Hierbij kun je denken aan: pestgedrag, bedreiging, machtsmisbruik, sexting, discriminatie, (seksuele) intimidatie, agressie, buitensluiting, doping, etc. Als je mij benadert, zal ik naar je luisteren en meedenken in oplossingen. Ik kan je eventueel doorverwijzen naar geschikte hulp, maar soms is een luisterend oor ook al voldoende. Alles wat je mij vertelt, wordt vertrouwelijk en anoniem behandeld, tenzij er sprake is van een strafbaar feit.

Het is belangrijk om te weten dat ik als vertrouwenspersoon niet zelf inhoudelijk de klacht zal behandelen, maar je wel de weg naar een eventuele oplossing probeer aan te geven.

Positie binnen DFS Arnhem
Als vertrouwenspersoon ben ik onafhankelijk en rapporteer ik aan niemand. De gesprekken met mij zijn dan ook vertrouwelijk en ik zal anoniem met jouw informatie omgaan. Het bestuur kan mij dan ook nooit ‘op het matje roepen’ om openheid van zaken te geven. In het organigram van de vereniging is ook te zien dat mijn positie onafhankelijk van alle bestuurders is vastgelegd. Op eigen titel zou ik het bestuur soms wel informeren als bijvoorbeeld bepaalde algemene signalen vaker naar voren komen en actie gewenst is. Ik zal nooit handelen zonder toestemming van de betrokkene.

Hoe te bereiken?
Ik ben via de mail te bereiken op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

En daarnaast uiteraard altijd aanspreekbaar in de sporthal!

Voor meer informatie over grensoverschrijdend gedrag, bekijk de website van het Nederlands Handbal Verbond hierover: https://www.handbal.nl/grensoverschrijdend-gedrag

Over ons

DFS Arnhem is een sterke vereniging in Arnhem-Zuid, met een aanbod in alle leeftijdscategorieën, zowel in de prestatieve als recreatieve sfeer. DFS Arnhem is een fusievereniging ontstaan uit AHV Swift en AAC 1899.
info@dfsarnhem.nl
+31 6 1296 4365

Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?